• darkblurbg
    De Rusthoeve
    Als u rust, ruimte en natuurschoon zoekt
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Het is natuurlijk belangrijk wie uw gastheer en gastvrouw zijn.

Vandaar dat we ons even aan u voorstellen !

Wij, Herman en Ellen, hebben zo’n 19 jaar geleden de camping van onze (schoon)ouders overgenomen.  Zij wonen nog steeds op het terrein en hebben de camping opgebouwd en zo’n 25 jaar (!) gehad. Wij hebben 2 jongens, Matthijs en Tijmen, die u vast wel een keer op de camping zal tegenkomen. Al het onderhoud voeren wij  in eigen beheer uit. Misschien ligt wel daarom het terrein er altijd prachtig bij!        

 

 

 

    

In 1972 zijn onze (schoon)ouders gestart met de camping. Daarvoor was het een boerderij met veelal koeien, wat varkens en veel kippen. Deze boerderij was van de opa van Herman.

 

 

 

 

 

Er stonden ook 3 vakantiewoningen op de boerderij. Alhoewel, vakantiewoningen is misschien een te groot woord. In de winter waren het kippenhokken, in het voorjaar werd alles goed schoongemaakt en ‘s zomers kwamen er dan gasten in. Een van die huisjes heette ‘de Parkiet’. Inmiddels is op deze plek een mooi recreatiegebouw gekomen, maar het heet nog steeds ‘de Parkiet’!

 

 

 

 

Zoals vermeld kwam  in 1972 de eerste stacaravan.  Een zgn. Veluwemaat van het merk Pemberton. De koeien moesten hiervoor wat inschikken en het eerste laantje was een feit. Al snel kregen de koeien nog minder ruimte en werd het prikkeldraad weer een stuk omgezet voor nog een laantje. Hierdoor kwam natuurlijk ook al de benodigde infrastructuur om de hoek kijken. Een zware elektrakabel (volgens moeder Kool kostte die één paar schoenen per meter, zo duur!), waterleiding en opa zorgde voor grote zink-putten in de grond. Gewoon met de hand graven, want een graafmachine was te duur. Zo onstond langzaam een echte camping.

 

 

 

In 1998 konden wij de camping overnemen. Al snel bleek er een mogelijkheid te zijn voor een uitbreiding van de camping. Een heel traject met  bestemmingsplannen en plannen maken. Maar in 2010 konden we de 1e fase openen van “de uitbreiding”. 50 plaatsen met prive sanitair die we al snel konden verhuren. Dit concept is de afgelopen jaren verder vorm gegeven en uitgebreid. Een hele klus, maar het resultaat mag er zijn.